top of page

Keskusta tulee takaisin

Keskusta kärsi toisen peräkkäisen vaalitappion eduskuntavaaleissa. Johtopäätös on selkeä. Keskustan tulee jäädä oppositioon. Me keskustalaiset haluamme kunnioittaa vaalitulosta ja kansan tahtoa. Nyt vaalien voittajilla on velvollisuus muodostaa maahan uusi hallitus.


Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että me keskustalaiset välttelisimme vastuuta. Isossa kuvassa on muistettava, että viimeisten vuosikymmenten aikana Keskusta on ollut mukana lähes kaikissa hallituksissa. Keskusta on menneistä 20 vuodesta ollut hallituksessa 16 vuotta.Lisäksi on todettava, että me keskustalaiset voimme palvella tätä maata oppositiosta käsin. Mikäli tuleva hallitus tekee linjamme mukaisia ehdotuksia, voimme tukea niitä. Vastaavasti, jos ehdotukset eivät vakuuta, voimme esittää oman vaihtoehtomme.


Keskustan politiikka nojautuu siihen, että puolustamme koko Suomea ja kaikkien suomalaisten tasa-arvoisia elämisen mahdollisuuksia. Haluamme rakentaa Suomea, jossa työnteko, yrittäminen ja toisista välittäminen ovat keskiössä. Haluamme huolehtia arjen turvallisuudesta ja maamme omavaraisuudesta.


Tosiasia on, että viime vuodet hallitusvastuussa ovat kuluttaneet Keskustaa. Nyt on hetki pysähtyä ja miettiä, mitä ja keitä varten Keskusta on olemassa. Poliittinen linja kaipaa kirkastamista. Viikonloppuna kokoontunut puoluevaltuusto kävi jo periaatteellista keskustelua puolueen tulevaisuudesta ja sen linjasta. Myös eduskuntaryhmässä toimeen on tartuttu.


Keskustan on oltava jatkuvasti uudistuva liike, jonka katse on tulevaisuudessa. Tämä maa tarvitsee ylisukupolvista ajattelua ja rohkeita uudistuksia. Nyt on aika uudistaa sosiaaliturvaa, vahvistaa maamme taloutta, osaamista sekä yrittäjyyttä, huolehtia ikäihmisten hyvästä hoidosta ja perheiden hyvinvoinnista. Keskusta pystyy tarjoamaan myös oppositiosta käsin rakentavia ehdotuksia maamme tulevaisuuden rakentamiseen.


Keskustalla on paljon tehtävää tulevina vuosina. Esimerkiksi ensi vuonna järjestetään eurovaalit, jossa keskustalaiselle linjalle on tilausta. Nykyiset keskustalaiset europarlamentaarikot ovat puolustaneet topakasti suomalaisia metsiä ja maataloutta Euroopan parlamentissa.


Myös presidentinvaalit lähestyvät. Toivotaan, että ehdokkuudesta käydään rehti ja reilu kilpailu puolueen sisällä. Keskustan porukoista löytyy monta varteenotettavaa nimeä, joiden välillä voisi järjestää jäsenvaalin presidenttiehdokkaasta. Tämä aktivoisi kenttäväen ja koko puolueen.


Keskusta tulee takaisin. Kansan tuella. Markku Siponen kansanedustaja (kesk.) #keskusta #hallitus #oppositio #vaalit #markkusiponen

85 views

Comments


bottom of page