top of page

Mihin Keskustaa tarvitaan?

Updated: Dec 27, 2022


Keskustan kannatus on kehno. Kuluvan vaalikauden aikana puolueen kannatusmittauslukemat ovat sukeltaneet ennätyksellisen alas. On rehellisen keskustelun paikka siitä, miksi suomalaiset eivät luota Keskustaan.

Syitä huonoon kannatukseen on esitetty lukuisia. On sanottu, että pitkä hallitusvastuu on vaatinut veronsa. Toiset taas ovat sitä mieltä, että keskustalainen viesti ei mene perille. Lisäksi Keskustaa on moitittu kovakorvaisuudesta ja linjattomuudesta.


Kaikista esitetyistä syistä voi tehdä sen johtopäätöksen, että Keskustalla on identiteettikriisi. Kaiken vellomisen keskellä onkin tärkeää pysähtyä perimmäisen kysymyksen äärelle – miksi suomalaiset ja tämä maa tarvitsevat Keskustaa?

Keskusta on upea tarina suomalaisuudesta. Puolue ja sen toimijat ovat historian saatossa niin hyvinä kuin huonoina aikoina kantaneet vastuuta tämän maan tulevaisuudesta.

Keskusta on toiminut sillanrakentajana yhteiskunnassa vallitsevien vastakkainasettelujen ylittämiseksi. Keskustan ytimenä on paikallisuus ja lähivaikuttaminen - se on puolue ihmisten keskellä. Keskusta on aina halunnut edistää ihmisten yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta sekä vastuuta lähiyhteisöstä ja heikommassa asemassa olevista.


Keskustassa on myös aina arvostettu ihmisten vapautta, itsenäisyyttä, omatoimisuutta, kekseliäisyyttä sekä yritteliäisyyttä. Nämä keskustalaiset arvot ja periaatteet ovat edelleen kestäviä rakennusaineita tulevaisuuden Suomen rakentamisessa.


Olen keskustalaisista juuristani huolimatta tullut mukaan puolueen toimintaan vasta tovi sitten. Näen, että tässä tilanteessa on äärimmäisen tärkeää ja velvoittavaa toimia tavalla, joka keskittyy rakentamiseen repimisen sijasta.

Keskustaan on palautettava intohimoisen uudistajan asenne. Tätä uudistumisen kykyä tarvitaan erityisesti tällaisena murrosaikana, kun maailma ympärillä on epävarma ja levoton. Keskustan on löydettävä uusia ratkaisuja yhteiskuntamme polttaviin ongelmiin kuten ruoantuotannon kannattavuuteen, nuorten syrjäytymiseen, työttömyyteen ja samanaikaiseen työvoimapulaan. Meitä tarvitaan. Markku Siponen, eduskuntavaaliehdokas (kesk.) #keskusta #suomenkeskusta #kannatus #markkusiponen #juuretmaassa #eduskuntavaalit2023


19 views0 comments

Comments


bottom of page