top of page

Suden kannanhoidollinen metsästys aloitettava


Kesä on kääntymässä syksyyn ja olemme saaneet jo lukea ensimmäisistä susivahingoista, kun pentueet ovat varttuneet ja lähteneet liikkeelle. Tuore Tohmajärven tapaus on erityisen surullinen, kun susilauma tappoi lähes 30 jalostuslammasta aitaukseen.


Seitsemänlankainen petoaita ei pidätellyt susia. Edellisen kerran sudet olivat hyökänneet tilalle vain kaksi vuotta sitten. Viime vuosien aikana Ylä-Savossa, erityisesti Pielavedellä ja Kiuruvedellä, on tapahtunut useita susivahinkoja, kun koiria on joutunut susien tappamiksi.


Tiheän susikannan alueilla tilanne on kestämätön. Suden kannanhoidollinen metsästys on aloitettava mahdollisimman pian. Kannanhoidollinen metsästys on välttämätöntä sosiaalisen kestävyyden turvaamiseksi, jotta suden ja ihmisen rinnakkaiselo on jatkossa mahdollista. Susi kuuluu Suomen luontoon, mutta sen paikka ei ole ihmisten pihoissa, koira- ja karja-aitauksissa tai lasten koulutiellä.


Eduskunta on edellisen kauden päätteeksi jo hyväksynyt tarvittavan lainsäädännön, nyt odotetaan hallitukselta nopeita toimia sen täytäntöönpanemiseksi.

4 views
bottom of page